dimarts, 28 de febrer del 2017

Area recreativa Mataredona-La Mundana, Cova del Tendo, Cocó de Victório, Els quatre Mollons. (Serra de Montsià)




Feia temps que volia fer aquesta excursió, però calia trobar el dia adequat per fer-ho. Finals de Febrer semblava una bona data..., i sí la vaig encertar, el 25/02/17 feia un dia preciós per anar a la muntanya i allà em vaig presentar, a les 9:30 aparcava el cotxe a l'Àrea Recreativa Mataredona- La Mundana, tal com un ocellet em va avisar anava equipat amb uns pantalons llargs i tot els estris que ocupen per fer una travessia a trossos fora sendera  i un pel embolicada.



    Vista dels quatre mollons vista des del cami de Mata-redona


Ens enfilem cap amunt pel camí de Mata-redona uns centenars de metres més amunt trobarem un cartell que ens indicarà cap a la dreta "cocons i fonts" en un principi és asfaltat i gira fort cap a la dreta, uns 50 metres més enllà trobarem la sendera que ens portarà a la cova del Tendo (15 min,) ara si, amb un fort desnivell.



          La cova del Tendo


Farà aproximadament uns 22.000 anys que un exemplar d’Homo Sapiens va pintar un bou en posició vertical a una cova emplaçada en un dels indrets de la nostra serra del Montsià que avui coneixem com “La Cova del Tendo”. La pintura va ser descoberta pels Srs. Isidro González Urgelles i Armand Avalos durant els darrers dies del mes de març de 1964, i va ser analitzada per primer cop el 17 de maig del mateix any pel Dr. Eduard Ripoll i PerellóEl mateix científic va donar a conèixer l’indret de la descoberta amb el nom de “La Moleta de Cartagena”, i el succés va significar la trobada de la ciutat de La Ràpita amb el seu veritable origen, un origen més antic que les pintures rupestres d’Ulldecona (8.000 anys A.C.) i que els pobles ilercavons de la cultura ibera assentats a l’antic castell d’Amposta i a la moleta del Remei d’Alcanar. http://jaumevcera.blogspot.com.es/2013/07/els-origens-de-la-nostra-historia-la.html

Després de la visita obligada a la cova continuarem sendera amunt, volta i volta ens enfilarem cap a la mola de Cartagena o Margallo, 354m. Impressionants vistes de la serralada del Montsià, la Foradada i el Palleret. 












Una vegada salvat el turonet i a peu pla, un cartell a mà dreta ens indicarà un corriol on ens portarà al cocó de Victorio


                                          cocó de Vitórino


Ara una forta baixada de 60m fins als 310m. ens vindrà bé per recuperar forces per afrontar el fort desnivell cap a el primer molló 434m.

           Vista des del primer molló


Les vistes del Delta de l'Ebre ens deixen bocabadats, La Punta de la Banya, el Trabucador, la Tancada...etc. Ara toca desfer el camí fins una petita esplanada marcada al Wikiloc que us adjuntem, allà girarem cap a la dreta i envoltarem el primer molló per una sendera mig perduda cap al segon imponent molló. (Cal anar en compte).

                                          El segon molló

La distància entre molló i molló mai supera els 200m. encara que cal anar molt en compte per la dificultat arbústica i roquera, de tant en tant hem de grimpar per les crestes amb el risc que això porta.



                                          La Punta de la Banya
                                                                  

Seguirem un  corriol per baixar del segon molló i anar cap al tercer molló la distància entre ells s'acursa.


   Vistes del Delta de l'Ebre


Ja veiem el destí final el quart molló, continuem per els corriols fins arribar-hi, portem dues hores de camí i encara ens quedar el camí de tornada...¡¡¡
Vídeo del quart Molló.



La tornada la farem pel mateix lloc que l'anada amb l'excepció que quan baixem per el primer molló en busca de la mola de Margalló, torçarem cap a la dreta per el corriol en busca del Camí de de Mata-redona veure Wikiloc.

https://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=6402930

Salut i muntanya companys.¡¡¡











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada